blog: De eerste 1000 dagen van de zwangerschap

Op 8 september vond in Den Haag het groente congres plaats. Onder andere Professor dr Rosenboom, mede oprichter van het congres heeft hier een presentatie gegeven over het belang van voeding in de eerste levensfase om een gezonde toekomst op te bouwen. Er moet volgens hem meer aandacht komen voor de voeding tijdens en na de zwangerschap.

In een interview met vrijbaanvoorgezondheid (https://vrijbaanvoorgezondheid.com/2017/08/22/tuinders-moeten-groente-apothekers-worden/) voor het congres vertelde kinderarts Koen Joosten van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam dat het erg belangrijk is om op de voeding te letten voordat je zwanger wil worden. Dit komt doordat vitaminen en mineralen doorgegeven worden via de zaadcel van de man en het eitje van de vrouw.

Ook tijdens de zwangerschap is gezonde voeding erg belangrijk om het kindje gezond te houden. Door te weinig groenten te eten tijdens de zwangerschap kan er een te kort aan vitaminen, mineralen en vezels ontstaan. Door het 9maandenmenu tijdens de zwangerschap te volgen, is het makkelijker om aan de 250 gram aanbevolen groenten per dag te komen.
Bij het 9maandenmenu is er gekozen om met biologische en volkoren producten te werken. Ook zit er in het 9maandenmenu veel variatie, zo staat er zonder te veel na te denken een lekkere maaltijd op tafel die gezond is voor jou, je partner en de baby.