De Gezonde verloskundige praktijk

Veel vrouwen zijn onzeker over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Ons doel is vrouwen te stimuleren lekker en gezond te eten tijdens en na de zwangerschap. Met het platform 9 Maanden Menu vertellen we wat je juist wel mag eten!

Voeding van de moeder tijdens de zwangerschap heeft grote invloed op de baby. Immers, tijdens de zwangerschap is de baby volledig afhankelijk van de hoeveelheid vitaminen en mineralen die de moeder eet. Studies hebben aangetoond dat er potentieel nog veel gezondheidswinst te behalen valt tijdens de zwangerschap, zoals het dagelijks eten van voldoende fruit en groenten. Veel verloskundigen echter, vinden het lastig om meer aandacht te besteden aan gezond eten. Tijdgebrek, kennis en het vinden van het juiste moment dragen bij aan dit gevoel.

De gezonde verloskundige praktijk maakt het makkelijker om gezonde voeding tijdens de zwangerschap te bespreken. Het plaatsen van een fruitbox in de wachtruimte van de verloskundigenpraktijk stimuleert zwangere vrouwen meer na te denken over hun voeding. Door de fruitbox laat de verloskundige praktijk zien wat de goede keuzes zijn op het gebied van voeding. Zo hebben zwangere vrouwen minder onzekerheden over wat ze wel of niet mogen eten.

De fruitbox bevat elke week verschillende soorten fruit en ongeveer een keer in de drie weken snackgroenten. Vitamine en Zo bezorgd wekelijk de box bij jou in de praktijk. Zij zorgen ervoor dat het fruit van de beste kwaliteit is en met zorg wordt verpakt. Het fruit wordt in een speciaal ontworpen display in de wachtruimte gezet. Je kan verschillende grootte boxen kiezen zodat er altijd genoeg fruit is. Op deze manier heb jij nergens omkijken naar.

Ben je enthousiast en wil je dit als praktijk meedoen aan de “gezonde verloskundige praktijk’’ meld je dan hier aan! Voor een halve zorgeenheid doe je 35 weken mee aan het promoten van positieve gezondheid van moeder en kind.

 

Tijdens de campagne willen wij feedback verzamelen en onderzoeken of we daadwerkelijk verschil gaan maken. Voor het onderzoek zoeken wij 75 praktijken die hun ervaringen willen delen met ons. We zijn nog in gesprek met het Nationaal Actie Plan Groente en Fruit over compensatie voor deelnemers aan het onderzoek.

De gezonde verloskundige praktijk is een initiatief van het 9 Maanden Menu. Ons doel isvrouwen te stimuleren lekker en gezond te eten tijdens en na de zwangerschap. Wij proberen zwangere vrouwen te informeren over gezonde voeding door middel van blogs, tips en inspirerende recepten met veel groentes.