fbpx

Informatie Diëtisten

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in de zwangerschap en vergroot de kans op een gezonde zwangerschap. Een gevarieerd aanbod aan gezonde voeding zorgt ervoor dat de aanstaande moeder alle vitamines, mineralen en eiwitten binnen krijgt die nodig zijn voor haarzelf en voor de groei van haar baby. Gezond en gevarieerd eten helpt om fitter te zijn, meer energie te hebben en draagt bij aan een gezond gewicht in de zwangerschap en een goede ontwikkeling van de baby.  Smaakontwikkeling bij een baby begint al in de baarmoeder. Het eten van de moeder speelt hierin een grote rol.

Het   9 Maanden Menu van Ekomenu helpt aanstaande ouders om gezonder te eten door middel van op de doelgroep afgestemde recepten en wekelijks thuisbezorgde maaltijdboxen. De maaltijden zijn zo samengesteld dat de zwangere vrouw voldoende groenten binnen krijgt, naar de adviezen van het voedingscentrum. De recepten verschillen iedere week, zijn lekker en gezond en de producten zijn vers en biologisch! De recepten worden samengesteld door Ekomenu in samenwerking met de Hoge School Voeding en Diëtiek in Amsterdam. In het expertteam dat het project begeleid heeft zijn diëtiste Marian Noordam en dr.ir. Herman Peppelenbos lector groene gezondheid  (HAS) vertegenwoordigd.

Ons gepersonaliseerde aanbod is op de doelgroep  zwangere afgestemd en niet individueel. Voor individuele voedingsadviezen verwijst de verloskundige/gynaecoloog of huisarts naar de diëtist. Begin 2019 is door Melanie Barata de Almeida ( student Voeding en Diëtetiek) onderzocht hoe de huidige samenwerking tussen de diëtist en de verloskundige eruit ziet en op welke manier deze geïntensiveerd zou kunnen worden. Dit onderzoek geeft antwoord op de vraag: ‘Op welke manier kan de samenwerking tussen de diëtist en de verloskundige worden geïntensiveerd waardoor vrouwen tijdens de zwangerschap toegang krijgen tot voedingsvoorlichting en leefstijladviezen?’. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met ons en lees het blog.