eet als een expert

Eet als een expert!

Half juni is het nieuwste boek van food-collectief I’m a Foodie gepubliceerd: ‘Eet als een expert-zwanger!’.
Een boek met wetenschappelijke informatie en praktische tips van diëtisten, verloskundigen en ervaringsdeskundigen aan de (bijna) zwangere vrouw over de beste voeding voor moeder & kind. Geschreven door experts en dus een stuk betrouwbaarder dan de verschillende sites op het internet. Een aanrader dus!

Eet als een Expert-Zwanger’ is het vierde deel in de serie ‘I am a Foodie – presents’. I’m a Foodie is een online platform waarop diëtisten en voedings-en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Evidence-based en onafhankelijk van de voedingsindustrie. Enkel en alleen om jou te enthousiasmeren voor gezonde voeding, tof hè? Na de eerdere bestsellers ‘Eet als een expert!’ en ‘Eet als een expert-Party Time’ hebben zij zich nu gebogen over alle feiten en fabels rondom voeding en zwangerschap. Hoeveel kopjes thee/koffie kun je bijvoorbeeld het best drinken als je zwanger bent? En hoeveel vis moet je eten om voldoende visvetzuren binnen te krijgen en hoe doe je dat als vegetariër?

Heel fijn dat het is geschreven door professionals, wetenschappelijk onderbouwd en daardoor 100% betrouwbaar. Naast dat er nuttige informatie in staat (wist je namelijk dat je meer thee kan drinken als je gaat voor slappe thee?) staan er ook 60 recepten in. Dus mocht je nog niet genoeg hebben aan de recepten van het 9 maanden menu: go for it. Genoeg inspiratie om gezond te eten tijdens je zwangerschap lijkt me 😊!

Op hetzelfde congres is door Melanie & Linda het onderzoek gepresenteerd over de samenwerking tussen verloskundige en diëtiste. Daar is een handvat gepresenteerd hoe die samenwerking beter vorm te geven. De praktijkkaart kun je aanvragen door een mail te sturen naar linda@9maandenmenu.nl

Gezonde groet,
Melanie Barata de Almeida