Gezonde start van het leven en Rutte III

Ik heb mij de afgelopen week samen met vele anderen verbaasd over een aantal plannen die onze nieuwe regering voor ons in petto heeft. Aan de ene kant wordt er geld vrijgemaakt om iets te doen aan het groeiend probleem van overgewicht in onze samenleving en aan de andere kant wordt ook voor groente en fruit het btw-tarief op gehoogd naar 9 %. Ik vraag mij samen met oa Arjen Lubach en Foodwatch af of dat niet anders kan.

Groente en fruit heeft het imago duur te zijn. Nu is dat lang niet altijd zo, als je kiest voor seizoens groente en fruit en dus niet per se aardbeien wil eten in de winter valt dit reuze mee. Op de website van het 9 maandenmenu vind je altijd wel een lekker recept met seizoens groente. Een voordeel van de maaltijdbox is dat je minder voor boodschappen in de supermarkt komt en zo minder in de verleiding komt ongezonde producten te kopen. Als ik minister van VWS zou zijn stelde ik het btw-tarief voor chips en koek naar boven bij en het BTW tarief voor groenten en fruit naar 0%.

Linda Rentes