Pasta met zalm en spinazie

Tip van de dag: Pasta met zalm en spinazie

2 personen – 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 150 g volkoren pasta
  • 4 g of wel 2 teentjesknoflook
  • 120 g ui
  • 400 g verse bladspinazie
  • 210 g zalmfilet
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 20 g strooikaas

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta.
  2. Snij de ui en de knoflook.
  3. Bak de ui en knoflook samen met de spinazie in de pan.
  4. Bak in een andere pan de zalm.
  5. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
  6. Schep de pasta op, doe de spinazie er overheen. Schep de zalm er bovenop en strooi de cherrytomaatjes en kaas over het bord heen.

 

Voedingswaarde per persoon

Macro- en micronutriënten Voedingswaarde in recept ADH (30)
Kcal 602 kcal 2000 kcal
Eiwit 40,50 g 62 g
Vezels 13,50 g 30 – 40 g
Calcium 313,51 mg 1000 mg
IJzer 7,82 mg 9 – 15 mg
Vit. C 29,28 mg 85 mg
Vit. D 9,71 mcg 10 mcg
Vit. B6 1,00 mcg 1,9 mg