Recept tip: Paprika Tomaten Soep

Dit weekend zijn het de Kom in de Kas dagen, je kan eindelijk een keer een kijkje nemen waar die paprika’s of tomaten vandaan komen als je ze ziet liggen in de supermarkt.

Paprika’s en tomaten behoren tot de kasgroenten in Nederland, naast nog veel meer andere natuurlijk. Maar hierbij een recept wat je met deze producten kan maken.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt met dit lekkere weer, maar toch kan ook nu een tomaat-paprika soepje erg lekker zijn! Het is daarnaast ook een makkelijke manier om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te halen. Hier het recept:

Ingrediënten:

-3 rode punt paprika’s

-Ongeveer 6 tomaten

-1 winterwortel

-2 uien

-2 teentjes knoflook

-2 blokjes groentebouillon

Bereiding:

Je snijdt de paprika’s en de tomaten in parten, en je snippert de ui. Zet een grote pan op het vuur, fruit de ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg een klein beetje water toe en de bouillonblokjes, voeg de tomaten en paprika toe en roer alles door elkaar. Hierna voeg je water toe aan de pan tot het geheel onder water staat, laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Ga hierna met de staafmixer aan de slag om het tot een gladde soep te krijgen. Mocht je niet van velletjes houden, dan kan je de soep even door een zeef halen. Voeg zout en peper naar smaak toe, en je bent klaar!

Tip: vries het in porties in, en zo geniet je iedere dag van je dagelijkse groenten!