fbpx

Recepten

Heerlijke recepten met alle ingrediënten die je als zwangere vrouw zonder zorgen kan eten! Alle recepten bevatten de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten, ontzettend lekker en gezond dus!

Recepten die jij als zwangere vrouw dus allemaal wel mag eten!

Knolselderij Gratin
Knolselderij

Knolselderij bevat veel Mg, Ca en Kalium, is bovendien vocht afdrijvend. Magnesium zorgt voor de opname van calcium in het bloed, calcium is goed voor jou botten en die van je baby.

Scholfilet met venkel
venkel met scholfilet

De venkel heeft een zoet/frisse anijssmaak. Venkel is  rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. De mineralen in venkel zijn onder andere belangrijk voor het sterk houden van je botten.

Patatas bravas met gehaktballetjes
papatas bravas

De gebakken/gefrituurde aardappels worden gegeten met een pikante tomatensaus. In combinatie  met gehaktballetjes en broccoli heb je zo een lekkere  en gezonde maaltijd.

Fusilli met gegrilde paprika roomsaus
Gegrilde paprika

Deze saus van gegrilde paprika, tomaat en crème fraiche zit niet alleen boordevol vit C maar is ook super lekker. De combinatie met spinazie maakt dat jullie niets tekort komen.

Mexicaanse Bowl
Mexicaans gerecht

In dit gerecht zijn peulvruchten, avocado, ui en rundvlees verwerkt. Een combinatie vol met de juiste eiwitten, vetten en vitamines. Completer kun je het eigenlijk niet krijgen en nog heel lekker ook!

Gado Gado met rijst
Rijst gerecht

Rijst wordt in de zwangerschap vaak goed verdragen. Deze maaltijd met de taugé , witte kool en pindasaus is een gemakkelijke maaltijd met alle bouwstoffen die je nodig hebt.

Thaise Khao Soi
soep

Deze zoet-pittige kokossoep  uit Thailand gevuld met paksoi, ui, taughé en kip  is een complete maaltijdsoep is. Durf jij ‘m te eten met stokjes ?

Rode biet pannenkoek
pannenkoek

Gezonde pannenkoeken? Ja ook dat kan, in dit recept zitten de ijzerrijke groenten rode biet en spinazie verwerkt. Lekker pannenkoeken, net een beetje anders!

Sakshuka
recepten

Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en zit vol goede bouwstoffen voor jou en je baby. Eieren, komijn, ui, tomaten en paprika vormen vrijwel altijd de basis.

Kleurrijke salade
recepten

Deze salade van rode kool, koolrabi, wortels en kikkererwten bevat alle vitamines en eiwitten die gezond zijn voor jou en jullie kind en is verrassend lekker door de zongedroogde tomaten-tahin

Lente stampotje
recepten 9 Maanden Menu

Een stampotje met rauwe lente groenten, kant en klaar in de maaltijdzak. Met rauwe verse groenten haal je de meeste vitamines uit je maaltijd.

Zoete aardappel kokossoep
recept soep

Een maaltijdsoep met zoete aardappel en kokos. Zoete aardappel bevat vezels en heeft een lagere glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

Venkel risotto
recepten

Een heerlijke frisse venkelrisotto. De risotto maken we lekker smeuïg met Parmezaanse kaas. Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk komt uit Vicenza in Noord-Italië.

Groene asperges
recept groene asperges

Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept wokken (of roerbakken) we de groene asperges, daardoor krijgen ze een heerlijk nootachtige smaak én geur.

Oosterse couscous met sperziebonen
9 maanden menu recepten

Couscous is gemaakt van tarwe  en bevat veel vezels, vitamine B5 en E. Ook bevat het verschillende mineralen, zoals magnesium en koper.

Vrolijke stamppot met snijbiet

Snijbiet bevat veel voedingsvezels en mineralen. Je kunt het hooguit 2 dagen bewaren in de koelkast.

Tortilla bakjes met kidneybonen

Kidneybonen zijn peulvruchten en super gezond. Ze bevatten vezels en eiwitten en zijn ook een goede vervanging voor vlees.

Curry soep met Chinese kool

Soep met groenten en cashewnoten, ideaal voor drukke dagen!

aardappel groenten-melange met kebab

Vitamines uit de groenten en het extra ijzer uit het rundvlees zijn gezonde keuzes om fit te blijven voor jou en je baby!

Hamburger met koolsla

Hamburger met frisse en knapperige koolsla en de zelfgemaakte knoflookmayonaise. Hier maak je toch iedereen blij mee?

Koolraap met kerriesaus

Koolraap eet je gekookt of gestoofd en is rijk aan vitamines ! Koolraap heeft een zachte, zoetige smaak.

andijvie stampot & tomaatjes

Het groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A, C en mineralen. De tomaatjes geven  een lekkere smaak en kleur.

Stamppotje witte bonen&snijbonen

Het stamppotje wordt gemaakt met pastinaak in plaats van aardappels. Op deze manier krijg je lekker veel groenten binnen en bevat de stamppot ook nog eens minder koolhydraten.

Pitabroodjes groenten en gehakt

Voor de vulling gebruiken we gebakken zoete aardappel. In tegenstelling tot normale aardappel, behoort zoete aardappel tot groenten.

Gevulde Conchiglioni

Je kan zelfs de stam van broccoli eten. Je moet de stam wel even schillen en dan kan je hem rauw opeten. Lekker om te snacken tijdens het koken.

Rode kool-wortelstampot

Wortel bevat veel voedingsstoffen en vezels en weinig calorieën.

Bonenschotel

Adukibonen zijn rode sojabonen en zijn tijdens de zwangerschap een goede bron van ijzer.

Mousseline van pastinaak

Pastinaak was vroeger een erg geliefde groente doordat het ijzer, kalium, calcium, foliumzuur, vitamine C en foliumzuur bevat.

Witlof met mosterdpuree

Vroeger was witlof bitter, maar tegenwoordig zijn ze milder. Als je ze alsnog aan de bittere kant vind kan je de kern er uitsnijden.

Quinoa pompoenschotel

Pompoen zit vol met vezels, het eten van vezels kan je verstopping tijdens de zwangerschap verminderen.

Pompoensoep

Pompoen is rijk aan kalium en vitamine C. Vitamine C kan tijdens de zwangerschap helpen tegen vermoeidheid.

Gezonde kapsalon

Normaal is een frietje kapsalon van de plaatselijke snackbar een vette hap, maar dit recept heeft er een gezonde twist aan gegeven.

Boerenkoolstampot met pastinaak

Boerenkool bevat een hoge hoeveelheid aan vitamine C, dit vitamine bevordert de opname van foliumzuur en ijzer in het lichaam.

Hartige taart met groene kool

Groene kool zit vol met kalium, beta-caroteen, foliumzuur en bevat weinig calorieën.

Pasta met pompoensaus

De butternut pompoen is rijk aan kalium en vitamine C. Vitamine C helpt tegen vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Aubergine-Tomatencurry

Aubergine bevat veel vezels en magnesium. Magnesium helpt jou een gezonde bloeddruk te houden.

Gevulde wraps met paddenstoelen

Boordevol mineralen bouw je zo stevig aan je dagelijkse portie groenten!

Verse tortellini met prei

Prei bevat veel mineralen en vitamine, waaronder ook foliumzuur.

Stir Fry met paksoi en kip

De paksoi bevat veel foliumzuur, calcium en ijzer die goed zijn tijdens je zwangerschap.

Zoete aardappelgratin met tomaat

Bewaar tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze dus hun lekkere aroma!

Wortel salade met mango

De wortel zit vol met calcium en vitamines die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap.

Venkel- aardappelsalade

Venkel  is een gezonde groente met weinig calorieën en bevat veel mineralen. Advies; verhit de Forel in dit gerecht.

Eikenbladsla met rood fruit

Het is belangrijk om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid (2 stuks) fruit binnen te krijgen.

Italiaanse Minestrone

Dit gerecht bevat vele verschillende groenten, ijzer en vitamine C.

Snelle Wok

Gember is goed voor zwangere vrouwen omdat het op een natuurlijke manier helpt tegen misselijkheid.

Moussaka

Champignons zijn heel gezond wanneer je zwanger bent. Ze zijn ontstekingsremmend en goed voor je immuunsysteem.

Risotto

Tuinbonen zitten vol met foliumzuur. Deze voedingsstof heb je extra veel nodig voor een goede ontwikkeling van de baby.

Kabeljauwfilet met Venkel

Regelmatig kabeljauw eten als je zwanger bent helpt bij de ontwikkeling van de hersenen en zenuwstelsel van de baby.

Wraps met Aubergine

Tijdens je zwangerschap kan je last hebben van verstoppingen, dus is het goed om veel vezels te eten! Aubergines bevatten veel vezels.

Kikkererwtencurry

Tijdens de zwangerschap heeft u meer kans op bloedarmoede. De hoeveelheid ijzer in de kikkererwten voorkomt dit!

Tom Kha Kai

Paprika bevat heel veel vitamine C. Dit heb je als zwangere vrouw veel nodig om een goede weerstand te behouden.

Klassieke Asperges

Witte asperges zitten boordevol met foliumzuur. Een erg belangrijke voedingstof voor de ontwikkeling van je baby.

Geroosterde Bloemkool

Bloemkool zit vol met calcium. Calcium zorgt voor de groei van de botten bij je ongeboren baby.

Asperge Broccoli Quinoa Salade

Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C en vezels.

Frittata

Je kan nog ingrediënten uit de koelkast zoals groentes aan de frittata toevoegen.

Kleurige Rijstsalade

De cherrytomaat bevat lycopeen, een antioxidant die lichaamscellen beschermd tegen schade door uitlaatgassen en zonlicht.

Captain’s Dinner

De wortel zit vol met calcium en vitamines die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap.

Pasta alla Putanesca

De pasta word bereid met ansjovis, rode peper en bleekselderij (door de zoute ansjovis hoef je geen extra zout aan het gerecht toe te voegen).

Zuurkoolschotel

Zuurkool bevat veel zout en valt daardoor buiten de Schijf van Vijf. Dit betekent dat zuurkool niet kunt meetelt aan je portie groenten.

Oosterse Wok

Door volkoren producten te gebruiken zal het eten beter vullen.

Pita met Zeewierballetjes

Alle soorten zeewier bevatten meer ijzer dan vlees. Zwangere vrouwen hebben veel ijzer nodig tegen bloedarmoede.

Pilav met Kip

In een halve paprika zit al genoeg vitamine C die wordt aanbevolen per dag. De paprika vol met allerlei andere vitamines.

Stamppot met Sauscijs

Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen.

Bumbu Redang

De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof.

Tortellini

Een van de belangrijke vitamine in prei is foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan het ontwikkelen van het zenuwstelsel in de vroege fase van het ongeboren kind.

Paella met vis

Eet tomaten bij kamertemperatuur, de smaak komt dan het beste tot z’n recht.

Eenpansaardappelgerecht

In een halve paprika zit al genoeg vitamine C die wordt aanbevolen per dag. De paprika vol met allerlei andere vitamines.

Couscous met Granaatappel

Als je een granaatappel eet, heb je al 3/4 van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit binnen!

Piadina met Aubergine

Aubergines hebben een korte bereidingstijd, maar je kunt ze niet rauw eten!

Koolraap met Kerriesaus

De aardappel is een belangrijke bron van koolhydraten (met name zetmeel) en vezels.

Zoete Aardappelfriet met Broccoli

Zoete aardappels zijn allemaal rijk aan zetmeel en suiker.

Pasta met Yummy Yams

Paprika bevat heel veel vitamine C. Dit heb je als zwangere vrouw veel nodig om een goede weerstand te behouden.

Plaattaart met Ricotta en Spinazie

De cherrytomaat bevat lycopeen, een antioxidant die lichaamscellen beschermd tegen schade door uitlaatgassen en zonlicht.

Hete Bliksem

De aardappel is een belangrijke bron van koolhydraten (met name zetmeel) en vezels.

Gevulde Aubergine met Couscous

Aubergines hebben een korte bereidingstijd, maar je kunt ze niet rauw eten!