voeding en leefstijl tijdens zwangerschap

Voeding en leefstijl tijdens de zwangerschap

Uit onderzoek blijkt dat gezonde voeding tijdens, maar ook voorafgaand aan de zwangerschap extra belangrijk is. Ook weten we dat veel zwangere vrouwen onzeker zijn over wat nu wel en niet te eten. In de hele zwangerschap is de baby afhankelijk van de voeding die de moeder gebruikt. Naast gezonde voeding zijn er nog meer factoren van grote invloed op de gezondheid van moeder en kind. Wat iedereen wel weet, maar nu nog een keer bevestigd wordt door onderzoek van het EMC is dat een rookvrije omgeving heel belangrijk tijdens de zwangerschap en daarna. Onderzoek toonde aan dat het positieve effect zelfs groter is dan gedacht. Er worden minder baby’s te vroeg geboren als er niet gerookt wordt in de omgeving van de moeder en komt minder astma voor bij deze kinderen.

Heb je nu nog vragen over wat wel en niet eten in de zwangerschap, kijk dan eens op www.9maandenmenu.nl voor tips en recepten. Wil je graag dat jou omgeving ook rookvrij is en heb je moeite dit voor elkaar te krijgen kijk dan eens naar dit filmpje.

Als verloskundige en initiatiefnemer van het 9maandenmenu vind ik dat iedere zwangere en baby een rookvrije start verdient en gezond en lekker eten.

Linda Rentes