fbpx
zwanger in rood

Waarom helpt gezond eten?

Gezond eten is goed voor iedereen, maar zeker als je zwanger bent! Groenten en fruit zijn natuurlijk en gezond voor je lichaam. Als je hiervan de voldoende hoeveelheden eet, verlaag je de risico’s op hart- en vaatziekten, darmkanker, en diabetes type 2 oftewel suikerziekte.

Gemiddeld eten vrouwen nog niet de helft van de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit volgens advies van het voedingscentrum. Dus zeker als zwangere vrouw geldt: hoe meer hoe beter!

Ook variatie is onderdeel van gezond eten. Bijvoorbeeld, sommige groene groentes bevatten meer vitamine C terwijl andere weer meer vezels bevatten, en dan heb je nog zogenaamde superfoods zoals broccoli. Verder zijn bladgroenten dan weer positief voor je foliumzuur gehalte. Al deze voedingsstoffen heb jij allemaal nodig, dus kies wat jij lekker vindt en varieer vooral!

Wist je trouwens al dat je baby in de buik kan proeven wat jij eet? Daarom is het zo belangrijk dat je ze dan al de lekkere smaken van gezond en vers eten laat leren kennen. Een tip is om wat vaker te snacken met bijvoorbeeld tomaatjes of worteltjes.

Varieer gedurende de week net als met je groenten door tussendoor fruit te combineren met bijvoorbeeld yoghurt of een fruitsalade voor de lunch. Als je elke maaltijd combineert met groente en fruit, neemt je lichaam gemakkelijker ijzer op.  Vitamine C zorgt er namelijk voor dat ijzer beter wordt opgenomen.

Wil je zeker zijn dat je elke dag voldoende groenten eet?

Kies dan een van de vele 9 Maanden Menu recepten of maak het je gemakkelijk en bestel het 9 Maanden Menu van Ekomenu. Dan eet je en biologisch en gegarandeerd 250 gram groenten per dag.

Hoeveel fruit is goed voor mij en mijn baby?

Twee stuks per dag is aanbevolen. Daarmee krijg je voldoende vitaminen en voedingstoffen binnen.

Ekomenu

Volg ons

Facebook 9 Maanden Menu